Cibulová polévka s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule červená
  • 200 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 20 g Bageta
  • 1 g Bobkový list
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno portské
  • 1000 ml Bujón natur kuřecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1470 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 131.7 mg
  • Vláknina 5136.5 mg
  • Vitamín A 5136.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou a bílou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme, bagetu rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme obě cibule, zpěníme, přilijeme portské víno, přivedeme k varu a vyvaříme na polovinu objemu. Dolijeme kuřecí bujón, ochutíme solí, pepřem, snítkou tymiánu, bobkovým listem a dále vaříme přibližně hodinu. Z polévky vyjmeme tymián a bobkový list, podle chuti dosolíme, dopepříme, polévku rozlijeme do keramických polévkových misek. Dosypeme nasucho opražené kostičky bagetky, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby krátce zapéct, je aby sýr lehce zezlátl.

Komentáře k receptu