Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1179 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 522.3 mg
 - Vláknina 11410.8 mg
 - Vitamín A 11410.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.
 - 
                                2
Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.
 - 
                                3
Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.