Masové kuličky s okurkovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 154.2 mg
  • Draslík 874.1 mg
  • Vláknina 3281.2 mg
  • Vitamín A 3281.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku a petrželku omyjeme, necháme okapat, najemno je nasekáme. Kopr omyjeme a okapaný nakrájíme najemno.

  • 2

    V míse smícháme mleté vepřové maso, tvaroh, strouhanku, prolisovaný česnek a část nakrájených bylinek. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky a naskládáme je na olejem potřený alobal, rozložený na pečicím plechu. Kuličky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů.

  • 3

    Okurky a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a okurky s cibulí na něm 10 minut dusíme, potom přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme pepřem a solí a přidáme nasekaný kopr. Směs důkladně promícháme a rozdělíme ji na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a pažitkou a podáváme s upečenými masovými kuličkami.

Komentáře k receptu