Lehký letní salát s žampiony a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 100 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 225.1 mg
  • Vláknina 1133.3 mg
  • Vitamín A 1133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce metlou smícháme vinný ocet, hořčici a smetanu, studenou omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme ji v pánvi dozlatova. Usmažené kostičky slaniny dáme na papírovou utěrku a necháme z nich okapat přebytečný tuk.

  • 3

    Salát polníček důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a potom jej rozdělíme na servírovací talíře. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky, které nakládáme na salát.

  • 4

    Salát se žampiony přelijeme studenou smetanovou omáčkou a posypeme vychladlými osmaženými kousky slaniny.

Komentáře k receptu