Chřest sypaný strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 1073.5 mg
 - Vláknina 16859.8 mg
 - Vitamín A 16859.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme do vody ještě špetku soli a nasekanou petrželku. Do hrnce s vodou vložíme pařák, počkáme, dokud voda nezačne vřít a na pařák položíme chřest. Chřest se také dá vařit tak, že se pevně sváže nití a pověsí do hrnce tak, aby visel těsně nad vroucí tekutinou. Na pařák také přidáme cherry rajčata. Vaříme maximálně 5 minut, chřest byl měl být křupavý a pevný, ne úplně měkký.
 - 
                                2
Na pánvi nasucho lehce opražíme strouhanku.
 - 
                                3
Necháme uvařený chřest okapat a potom jej položíme na zahřátý talíř. Zalijeme máslem a zasypeme strouhankou.
 - 
                                4
Brambory uvaříme ve slupce a servírujeme je jako přílohu k chřestu. Přidáme cherry rajčátka a ozdobíme snítkou petrželky.