Rychlá rybí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zakysaná smetana
  • 300 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.6 mg
  • Draslík 619.4 mg
  • Vláknina 7918.3 mg
  • Vitamín A 7918.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku, pažitku a kopr omyjeme a okapané nasekáme najemno.

  • 2

    Rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme je citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Petržel, mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní nakrájenou zeleninu, přidáme sůl, pepř a 10 minut vaříme. Potom přidáme kousky ryby, po 5 minutách přisypeme nakrájenou petrželku a pažitku a necháme dalších 5 minut vařit.

  • 4

    Do polévky vmícháme smetanu, dochutíme ji citronovu šťávou, pepřem a solí a už jen krátce povaříme.

  • 5

    Polévku nalijeme do servírovacích talířů, posypeme nakrájeným koprem a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu