Rychlý jablečný mošt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 401.3 mg
  • Vláknina 14250 mg
  • Vitamín A 14250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Necháme chvíli stát. Jakmile pustí šťávu a usadí se kal, přecedíme přes plátno, tekutinu stáčíme gumovou hadičkou.

  • 2

    Přelijeme do smaltované nádoby a zahřejeme na teplotu 80 °C, ihned rozdělíme do lahví, které jsme propláchli horkou vodou, zavíčkujeme, zabalené v dece necháme vychladnout. Poté uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu