Zapečený candát s rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Candát obecný
  • 40 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 2 g Kmín drcený
  • 80 g Šalotka
  • 200 g Rýže Arborio
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Víno červené
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 297.4 mg
  • Vláknina 4885 mg
  • Vitamín A 4885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.

  • 2

    Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.

  • 3

    Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.

Komentáře k receptu