Rizoto s fazolemi a smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 20 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 146.2 mg
- Vláknina 1652.5 mg
- Vitamín A 1652.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme nadrobno, smrže na menší kousky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme rýži, znovu orestujeme, podlijeme bílým vínem a chvilku vaříme, podlijeme troškou vývaru a vaříme doměkka, průběžně přiléváme vývar. Před koncem vaření přimícháme fazole. Smrže krátce osmahneme na másle a přimícháme i s výpekem do rizota. Nakonec přimícháme parmezán a hotové rizoto upravíme na talíře, ozdobíme fazolovými klíčky a podáváme.