Rizoto s fazolemi a smrži

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 600 g Vývar slepičí
  • 50 g Šalotka
  • 15 g Fazolové klíčky
  • 100 g Fazole Fava
  • 200 g Rýže Arborio
  • 30 g Smrže čerstvé
  • 50 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 146.2 mg
  • Vláknina 1652.5 mg
  • Vitamín A 1652.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme nadrobno, smrže na menší kousky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme rýži, znovu orestujeme, podlijeme bílým vínem a chvilku vaříme, podlijeme troškou vývaru a vaříme doměkka, průběžně přiléváme vývar. Před koncem vaření přimícháme fazole. Smrže krátce osmahneme na másle a přimícháme i s výpekem do rizota. Nakonec přimícháme parmezán a hotové rizoto upravíme na talíře, ozdobíme fazolovými klíčky a podáváme.

Komentáře k receptu