Omeleta s jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 276.6 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 4802.8 mg
 - Vitamín A 4802.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje.
 - 
                                4
Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek.
 - 
                                5
Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve.