Zapékaná pikantní hovězí krkovička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 200 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 903.3 mg
  • Vláknina 3578.8 mg
  • Vitamín A 3578.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.

  • 3

    V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.

  • 4

    Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.

  • 5

    Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.

  • 6

    Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.

  • 7

    Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu