Kompotované jeřabiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Vložíme jeřabiny a necháme namáčet do druhého dne.
 - 
                                2
Poté je namačkáme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.