Povidla z čerstvých kdoulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 0.5 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Kdoule
  • 1.4 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 269.4 mg
  • Vláknina 313.3 mg
  • Vitamín A 313.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule oloupeme, omyjeme, odstraníme jadřince a vložíme do kastrolu. Zalijeme dostatečným množstvím vody a udusíme doměkka. Poté prolisujeme.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme na kolečka nakrájený citron a svaříme na hustý sirup. Přecedíme jej a smícháme s kdoulovou kaší. Za stálého míchání opět vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Povidla ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu