Zaděláváné dršťky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Dršťky syrové
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 65210 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 329 mg
  • Draslík 781.6 mg
  • Vláknina 15009.3 mg
  • Vitamín A 15009.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky velmi dobře vypereme, oškrábeme a okraje odkrojíme. Necháme je vařit cca 1/4 hodiny bez přísad a vodu z nich poté vylijeme. Vložíme je do čisté vroucí vody, osolíme, přidáme cibule a vaříme do měkka několik hodin. Dršťky musí být natolik měkké, aby sklouzly z vidličky. V poslední půlhodině varu přidáme zeleninu.

  • 2

    Mezitím uděláme žlutší jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk, okořeníme a povaříme ještě cca 5 minut.

  • 3

    Poté přidáme dršťky nakrájené na tenké plátky a necháme vařit ještě cca 15 minut.

  • 4

    Hotový pokrm dáme do hluboké mísy, obložíme vařenými bramborami a posypeme uzeným masem nakrájeným na nudličky.

Komentáře k receptu