Zaděláváné dršťky
Suroviny
- 200 g Vepřová uzená plec
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Majoránka
 - 1 ks Zázvor mletý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Dršťky syrové
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 65210 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 329 mg
 - Draslík 781.6 mg
 - Vláknina 15009.3 mg
 - Vitamín A 15009.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dršťky velmi dobře vypereme, oškrábeme a okraje odkrojíme. Necháme je vařit cca 1/4 hodiny bez přísad a vodu z nich poté vylijeme. Vložíme je do čisté vroucí vody, osolíme, přidáme cibule a vaříme do měkka několik hodin. Dršťky musí být natolik měkké, aby sklouzly z vidličky. V poslední půlhodině varu přidáme zeleninu.
 - 
                                2
Mezitím uděláme žlutší jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk, okořeníme a povaříme ještě cca 5 minut.
 - 
                                3
Poté přidáme dršťky nakrájené na tenké plátky a necháme vařit ještě cca 15 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm dáme do hluboké mísy, obložíme vařenými bramborami a posypeme uzeným masem nakrájeným na nudličky.