Zapékané jehněčí s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 303.6 mg
  • Draslík 1057.2 mg
  • Vláknina 11982.3 mg
  • Vitamín A 11982.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1585.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca pět minut.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a tři minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a koriandr dle vlastní chuti a smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Celou směs přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    V hrnci si ohřejeme vodu a nakrájíme si dvě bulvy fenyklu, který ve vodě pět minut povaříme. Fenyklem následně pokryjeme celou směs.

  • 4

    Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. Vaječným přelivem vše zalijeme a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C.

Komentáře k receptu