Brambory zapečené se sýrem v žloutcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Sýr Čedar
  • 80 g Cibule
  • 120 g Kečup
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tuk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1384 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 216.1 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 7365 mg
  • Vitamín A 7365 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Žloutky rozkvedláme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným čedarem. Touto směsí naplníme důlky v bramborách, brambory vyskládáme do vymaštěného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi čtvrt hodiny. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

  • 2

    Brambory vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, doplníme kroužky cibule a kečupem.

Komentáře k receptu