Africké vepřové špízy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Ocet Sherry
  • 0.5 kg Vepřová kýta
  • 1.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 442.3 mg
  • Vláknina 529.3 mg
  • Vitamín A 529.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce.

  • 3

    Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty.

Komentáře k receptu