Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Okurky nakládané
  • 240 g Rýže dušená
  • 240 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Feferony
  • 250 g Klobása uzená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 99.3 mg
  • Vláknina 3985 mg
  • Vitamín A 3985 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, nakládaný hrášek scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pekáček vymažeme máslem, dušenou rýži smícháme s hráškem a vložíme do pekáčku. Poklademe kolečky klobásy, posypeme polovinou sýru, feferonkou, vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a pokrm v pekáčku zalijeme. Nakonec posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.

  • 2

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou nebo čalamádou.

Komentáře k receptu