Dort s kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 100 g Smetana čerstvá ke šlehání
  • 4 ks Kiwi
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 361.7 mg
  • Vláknina 6534.5 mg
  • Vitamín A 6534.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a při šlehání k nim přisypeme lžíci krupicového cukru.

  • 2

    Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak k nim přidáme sníh a polohrubou mouku.

  • 3

    Dortovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní těsto a pečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů, přibližně 20 minut.

  • 4

    Kiwi oloupeme, nakrájíme na kousky, krátce je povaříme ve vodě a vychladlé rozmixujeme. Pak k rozmixovaným kiwi přimícháme sýr a ušlehanou šlehačku.

  • 5

    Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, potřeme ho krémem a posypeme najemno nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu