Dort s kiwi
Suroviny
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 100 g Smetana čerstvá ke šlehání
 - 4 ks Kiwi
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Pistácie
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 190 mg
 - Draslík 361.7 mg
 - Vláknina 6534.5 mg
 - Vitamín A 6534.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a při šlehání k nim přisypeme lžíci krupicového cukru.
 - 
                                2
Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak k nim přidáme sníh a polohrubou mouku.
 - 
                                3
Dortovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní těsto a pečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů, přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Kiwi oloupeme, nakrájíme na kousky, krátce je povaříme ve vodě a vychladlé rozmixujeme. Pak k rozmixovaným kiwi přimícháme sýr a ušlehanou šlehačku.
 - 
                                5
Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, potřeme ho krémem a posypeme najemno nasekanými pistáciemi.