Víno z čerstvých ostružin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 l Ostružiny
  • 1.25 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 163 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 650.5 mg
  • Vláknina 42400 mg
  • Vitamín A 42400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát.

  • 3

    Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě.

Komentáře k receptu