Sýrový pudink s houskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 260 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 260 g Žemle tuková
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 206 mg
  • Vitamín A 206 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou housku nebo veku nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle osmažíme dorůžova. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, většinu nastrouhaného sýru, posekanou pažitku, mletý pepř, sůl a šlehačem rozšleháme. Do pekáčku nasypeme kostičky housky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru, pekáček vložíme do trouby a přibližně půl hodiny pečeme.

  • 2

    Vychladlý pudink nakrájíme na kostky, upravíme na tác a podáváme.

Komentáře k receptu