Losos s citrónovo-medovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kopr čerstvý
  • 500 g Cukr krystal
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř červený celý
  • 1 kg Losos - filety
  • 1 kg Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1023 kcal
  • Sacharidy 170 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 98792 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 169 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1190.7 mg
  • Vláknina 12670 mg
  • Vitamín A 12670 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného lososa vykostíme. Černý a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Filety z vykostěného lososa obalíme v drceném pepři, nadrobno nasekaném čerstvém kopru a najemno nastrouhané kůře z omytého citronu a pomeranče. Malou část drceného pepře a kopru si také ještě schováme do dresinku. Obalený filet opatrně zabalíme do potravinářské fólie, jejíž povrch jemně propícháme ostrou špičkou.

  • 2

    Ve velkém pekáči smícháme sůl a krystalový cukr a rybu vložíme do této směsi a celou ji zakryjeme. Na pekáč s rybou položíme plech, který ještě zatížíme hrncem plným vody. Necháme rybu 24 hodin uležet na chladném místě.

  • 3

    Připravíme si dresink z kopru a citronu. Do misky vlijeme olej, med a vložíme plnotučnou hořčici. Přilijeme citronovou šťávu. Přidáme zbytek drceného pepře a kopr. Všechno dobře promícháme, aby vznikla hladká emulze. Rybu vyhrabeme ze směsi soli a cukru a opláchneme ve studené vodě. Osušíme ji a nakrájíme ji na tenké plátky. Přelijeme ji dresinkem. V toastovači opečeme toastový chléb a podáváme ho jako přílohu k lososovi.

Komentáře k receptu