Džem z čerstvých jahod a rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1 l Rybíz červený
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.

  • 2

    Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu