Plněné mangoldové listy s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Zelí kysané
  • 4 g Pažitka
  • 60 g Cibulka jarní
  • 40 g Dýňová semínka
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Mangold
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 993.8 mg
  • Vláknina 5217.5 mg
  • Vitamín A 5217.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.

  • 2

    Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.

  • 3

    Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.

  • 4

    Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu