Jehněčí na česneku s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kuskus
  • 50 g Česnek medvědí
  • 50 g Česnek medvědí
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jehněčí krkovice
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1208 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 1520.2 mg
  • Vláknina 22740.5 mg
  • Vitamín A 22740.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněte pokrájíme na menší kousky a osolíme. Potřeme ho olivovým olejem. Připravíme zapékací misku, do které vložíme kousky masa. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a medvědí česnek nasekáme. Obojí přidáme k jehněčím kouskům, vše zalijeme bílým vínem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu s masem vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Oškrábeme mrkev, omyjeme cuketu, lilek, celer a rajčata. Přidáme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a vínem a pečeme přikryté poklicí, dokud maso nezměkne. Krátce před dopečením odkryjeme poklici, aby se na masu udělala křupavá kůrka. Péci můžeme také velmi pozvolna na 100 °C, potom bude maso hotové po pěti hodinách pečení.

  • 2

    Kuskus povaříme ve vodě. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme na struhadle na hoblinky. Ty restujeme na másle. Kuskus promícháme a přidáme k němu orestovanou zeleninu a nasekaný medvědí česnek. Zakapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu