Šneci plnění nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Kuřecí srdíčka
  • 50 g Česnek medvědí
  • 50 g Česnek medvědí
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Polévkové koření
  • 1 špetka Polévkové koření
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1081 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 496.6 mg
  • Draslík 1102 mg
  • Vláknina 16929.6 mg
  • Vitamín A 16929.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a přidáme do vody. Do vody přisypeme i nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Srdíčka vaříme, dokud nejsou úplně měkká, tedy asi 30 minut.

  • 2

    V době, kdy se vaří srdíčka, si přichystáme česnekové máslo. Česnek utřeme se změklým máslem. Přidáme špetku soli a jemně nasekanou šalotku. Zasypeme špetkou polévkového koření a opepříme.

  • 3

    Připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, posypeme polévkovým kořením, muškátovým květem a nasekaným medvědím česnekem. Posolíme a přidáme jemně posekanou petrželovou nať. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi k rohlíkům, bílky zatím odložíme stranou. Vlijeme bílé víno. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Nakonec k nádivce přidáme ještě smetanu a znovu promícháme.

  • 4

    Počkáme, až z uvařených kuřecích srdíček okape voda. Připravíme si omyté šnečí ulity a naplníme je. Pokud nemáme ulity, můžeme použít maličké misky na gratinování. Do každé dáme kousek česnekového másla, potom vařené kuřecí srdíčko, opět česnekové máslo a ulitu uzavřeme nádivkou. Pekáč vysypeme solí a klademe na něj ulity tak, aby všechny uzavřené otvory směřovaly nahoru. Máslo z nich tak nevyteče a naopak se dobře zapečou. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Pekáč s ulitami pečeme 15 minut.

  • 5

    Mezitím si v toustovači opečeme toastový chléb. Šneky servírujeme s toastem na lůžku ze salátu.

Komentáře k receptu