Frgále s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Droždí
  • 35 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 15 g Strouhanka
  • 200 g Borůvky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 3741 mg
  • Vitamín A 3741 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo.

  • 3

    Mléko smícháme s droždím, žloutky a olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku s cukrem a špetkou soli, přimícháme mléko s přísadami a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.

  • 4

    V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmažíme strouhanku.

  • 5

    Z vykynutého těsta vytvoříme koláč, vložíme ho do vymazané formy a u těsta vytvarujeme vyšší okraje. Koláč posypeme osmaženou strouhankou a skořicí, rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou.

  • 6

    Koláče pečeme v středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut, až okraje zezlátnou.

Komentáře k receptu