Ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 82.6 mg
 - Draslík 67.6 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, omyjeme je v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V míse utřeme máslo a vajíčko, přidáme tvaroh, mírně osolíme a pak za stálého míchání střídavě přiléváme mléko a přisypáváme mouku, až vypracujeme vláčné těsto.
 - 
                                3
Na pracovní ploše z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme ho na díly. Z nich vytvoříme placičky, na které dáme borůvky a těsto zabalíme.
 - 
                                4
Knedlíky vaříme v horké vodě přibližně 10 minut až vyplavou. Podáváme teplé.