Marmeláda z čerstvých šípků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Šípky čerstvé
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a doměkka povaříme. Poté prolisujeme, ke kaši přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.

  • 2

    Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustnutí. Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu