Paella se slaninou a mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 300 g Rýže Basmati
  • 400 g Mořské plody mix
  • 50 ml Olej olivový
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1423 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 355 mg
  • Vláknina 5864.3 mg
  • Vitamín A 5864.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty.

  • 2

    Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu.

  • 3

    Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu