Kompotované švestky s rumem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315.1 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme zralé, ale pevné švestky. Důkladně je omyjeme, necháme okapat a dvě třetiny stopky odstřihneme. Cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a do horkého nálevu přidáváme po částech švestky. Krátce je povaříme, vyjmeme je děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Nálev znovu krátce svaříme a horkým přelijeme ovoce. Na závěr přidáme rum a sklenice zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        