Malaylee kari
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 200 ml Kari listy
 - 50 ml Olej kokosový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kurkuma
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Zázvor celý
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 kg Kapr obecný
 - 3 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 890.2 mg
 - Vláknina 3045.6 mg
 - Vitamín A 3045.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Na pánvi bez oleje opražíme chilli koření, koriandr a kurkumu. Následně vše umeleme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem tak, aby nám vznikla jemná kaše.
 - 
                                2
Zázvor nakrájíme a smícháme společně s kaší a špetkou soli. Do nerezové pánve umístíme lístky kari, tamarindovou šťávu a na závěr naporcovanou rybu. Vše zalijeme vodou a na silném plameni uvedeme k varu a necháme vařit, dokud není ryba měkká. Zalijeme olejem z kokosu a můžeme podávat.