Indické červené jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 4010.7 mg
  • Vitamín A 4010.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1588.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme tuku, opláchneme je pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na másle společně s kmínem a bobkovým listem. Následně přidáme nakrájené maso a ochutíme solí. Necháme smažit na středně silném ohni, dokud maso nezezlátne.

  • 2

    Když je maso zlatavé, zalijeme je trochou vody a uvedeme k varu. Ochutíme namletým fenyklem, zázvorem a chilli. Zakryjeme poklicí a podusíme, dokud není maso měkké. Poté maso zalijeme jogurtem a vaříme 5 minut. Vše dochutíme masalou, promícháme a ozdobíme lístky koriandru. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu