Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou
Suroviny
- 50 ml Jogurt bílý
 - 50 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Voda pitná
 - 50 ml Mouka cizrnová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 3 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 4 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Zázvor celý
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 1 ks Paneer sýr
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 kg Jackfruit
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 161 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 873.6 mg
 - Vláknina 5737.6 mg
 - Vitamín A 5737.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a očistíme česnek, cibuli a polovinu zázvoru. Vše důkladně rozmělníme, dokud nevznikne jemná pasta. Rajčata rozmixujeme. Zbylý zázvor, zelené chilli a lístky koriandru nasekáme a nastrouháme tvaroh.
 - 
                                2
Nakrájený jackfruit umístíme do hrnce a vaříme, dokud není měkký. Jackfruit rozmělníme, dokud z něj nevznikne jemná pasta. Směs zasypeme luštěninovou moukou, lžičkou garam masaly, přidáme špetku soli a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Nastrouhaný panír řádně smícháme s nakrájeným koriandrem, chilli, zázvorem a solí a zpracujeme na bochánky. Tyto bochánky naplníme lžičkou jackfruitové směsi. Opět důkladně zpracujeme.
 - 
                                4
Pánev naplníme olejem a rozehřejeme. Bochánky v něm ponořené osmažíme.
 - 
                                5
Na másle osmahneme cibuli, pastu z česneku a zázvoru a bobkový list. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, jogurtem a poprášíme mletým kořením. Přidáme špetku soli. Směs smažíme, dokud nepustí tuk. Zalijeme vodou a necháme vařit.
 - 
                                6
Když je omáčka v bodu varu, ponoříme do ní osmahnuté bochánky a vaříme 5 minut. Následně vyjmeme na 4 talíře, ozdobíme koriandrem a šlehačkou. Ihned podáváme.