Indické placky parata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku a vodu smícháme a uhněteme z nich těsto, které odložíme na 30 minut bokem a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté ho zalijeme kapkou přepuštěného másla a opět zpracujeme tak, aby z něj vzniklo několik souměrných kuliček.
 - 
                                2
Kuličky uplácáme, aby z nich vznikly placičky a z obou stran je přetřeme přepuštěným máslem. Placičky následně ohneme vejpůl, aby chytly trojúhelníkový tvar a válečkem je vyválíme na pomoučeném vále.
 - 
                                3
Rozehřejeme plotýnku a placky opékáme na jedné straně. Když se začne placka zabarvovat do hněda, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme dozlatova. Ihned podáváme, ale pokud chceme placky zakonzervovat, můžeme je uschovat do nádoby s poklopem či do alobalu.