Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špagety
  • 20 g Anglická slanina
  • 20 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 319.3 mg
  • Vláknina 7856.2 mg
  • Vitamín A 7856.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.

  • 5

    V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.

  • 6

    Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu