Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mouka rýžová
  • 15 g Droždí
  • 480 g Zmrzlina pistáciová
  • 280 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 65.1 mg
  • Vláknina 2950 mg
  • Vitamín A 2950 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, 40ml mléka, 80ml vody, špetku soli a vypracujeme měkké, pružné těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 3

    Poté vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na cca 15-18 dílků. Z každého vytvarujeme váleček.

  • 4

    Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a pečeme 8min v troubě předehřáté na 190C.

  • 5

    Mezitím připravíme frapé. V mixéru rozmixujeme zmrzlinu, zbytek mléka a cca 15kostek rozdrceného ledu.

  • 6

    Frapé rozlijeme do sklenic, dozdobíme čerstvým ovocem a podáváme s rýžovými tyčinkami.

Komentáře k receptu