Kompot z čerstvých višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347.1 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Cukr rozsypeme do sklenic, rozdělíme višně a do 3/4 zalijeme studenou vodou.

  • 2

    Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí kompot vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu