Čerstvé višně naložené v rumu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 0.75 l Rum
  • 3 kg Višně
  • 1.3 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 435.9 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru.

  • 2

    Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace.

Komentáře k receptu