Mošt z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 2 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 378 mg
- Vláknina 32500 mg
- Vitamín A 32500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. 
- 
                                2Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát. 
- 
                                3Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem. 
- 
                                4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        