Bábovka z rakouských Korutan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 125.8 mg
 - Draslík 106.3 mg
 - Vláknina 1429.8 mg
 - Vitamín A 1429.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
 - 
                                3
Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.