Koláč z kynutého těsta s borůvkami a drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 60 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Borůvky
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1039 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 272.8 mg
  • Vláknina 8150 mg
  • Vitamín A 8150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Z poloviny másla, moučkového cukru, jednoho balíčku vanilkového cukru a polohrubé mouky v misce připravíme drobenku.

  • 3

    Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme krupicový cukr a 1,5 dl mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.

  • 4

    Do velké mísy smícháme hladkou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme kvásek, zbylé mléko a rozpuštěnou zbývající polovinu másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.

  • 5

    Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečicím papírem a posypeme borůvkami a drobenkou.

  • 6

    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Komentáře k receptu