Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Poleva citronová
  • 8 polévková lžíce Džem borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 154.7 mg
  • Vláknina 3120 mg
  • Vitamín A 3120 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 2

    V míse utřeme dohladka žloutky s vodou a cukrem, vmícháme je do sněhu s bílků a postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva.

  • 3

    Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 stupňů.

  • 4

    Upečený piškot necháme ve formě zcela vychladnout, opatrně vyklopíme a rozřízneme. Na spodní část namažeme borůvkový džem, obě části spojíme a nahoře piškot potřeme vrstvou džemu. Piškot nakrájíme na kostičky, které přelijeme citronovu polevou a necháme před servírováním ztuhnout.

Komentáře k receptu