Telecí maso zadělávané I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Muškátový květ
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 kg Telecí plec
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 64848 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 1294.5 mg
  • Vláknina 12471.7 mg
  • Vitamín A 12471.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme a dáme vcelku vařit do osolené vroucí vody. Necháme vařit 15 minut a poté přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kousky. Vše vaříme do měkka.

  • 2

    Uděláme světlou jíšku z mouky a másla, po částech zalijeme vývarem z masa, rozmícháme do hladka a necháme vařit minimálně 15 minut na hustou omáčku. Pokud omáčka nebude zcela hladká, přecedíme ji, jinak nemusíme. Uvařené maso nakrájíme na kousky, vložíme do máčky, dle chuti dosolíme, okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Na závěr omáčku zjemníme dvěma čerstvými žloutky rozkvedlanými v čerstvém mléce.

  • 4

    Maso položíme do středu mísy a obložíme růžičkami vařeného květáku, který přelijeme omáčkou, do které vložíme malé houskové knedlíčky.

Komentáře k receptu