Bublanina z olejového těsta s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 kg Meruňky
  • 10 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 707.7 mg
  • Vláknina 8810 mg
  • Vitamín A 8810 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 2

    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme na pečící papír v plechu s vyššími okraji, rozložíme na něj půlky meruněk slupkou nahoru a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu