Rybí filety s arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Citrony
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 280 g Okoun - filety
  • 100 g Arašídy
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 4773.3 mg
  • Vitamín A 4773.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety nakrájíme na širší proužky, arašídy trochu nadrtíme a smícháme se strouhankou.

  • 2

    Proužky ryb osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme v arašídové strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme dozlatova.

  • 4

    Filety upravíme na servírovací mísu, ozdobíme plátky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu