Pečený pstruh s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 992.2 mg
  • Vláknina 2948.5 mg
  • Vitamín A 2948.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, omyjeme a potřeme šťávou z citronu. Osolíme, okmínujeme a do každého vložíme větší kuličku utřenou z másla a česneku.

  • 2

    Obalíme v mouce a vložíme na část rozpuštěného másla do předem vyhřáté trouby.

  • 3

    Pstruhy opečeme po obou stranách.

  • 4

    Upečené servírujeme na teplé talíře, ozdobíme kolečkem z citronu a plátkem másla.

Komentáře k receptu