Koláčky s rajčaty a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 20 g Droždí
  • 10 g Bazalka
  • 2 g Cukr moučkový
  • 100 g Rukola
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 250 g Ricotta
  • 30 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 140 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 96 mg
  • Vláknina 5503.6 mg
  • Vitamín A 5503.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení.

  • 3

    Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku.

  • 4

    Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut.

  • 5

    Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu