Hovězí rolky se zelnou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Zelí červené - sterilizované
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Párky bezlepkové
  • 200 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 474.5 mg
  • Vláknina 7189.5 mg
  • Vitamín A 7189.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nasekáme na drobno. Plátky hovězího masa propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a ochucené solí a pepřem je zprudka opečeme na oleji, aby se maso uzavřelo a neunikala z něj šťáva. Potom na plátky masa z poloviny rozdělíme připravenou nádivku, plátky svineme do rolek, které zajistíme párátkem nebo grilovací jehlou. Masové rolky potom vrátíme na pánev a opečeme. Opečené rolky potom odložíme na talíř a na tuku, na kterém jsme opékali závitky, orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do tuku s restovanou cibulí a česnekem vrátíme opečené rolky, které podlijeme vodou a k masu přidáme polévkové koření a maso dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu z masa vydusíme do tuku, potom budoucí šťávu zahustíme poprášením bezlepkové mouky, promícháme a osmahneme. Tuk s výpeky z masa zalijeme vodou, vrátíme ke šťávě masové rolky a ještě krátce povaříme. Tyto masové rokly podáváme teplé, s různými přílohami a čerstvou zeleninou.

  • 2

    Náplň do závitků:

  • 3

    Slaninu a bezlepkový párek nakrájíme na stejně velké drobné kousky a v míse je smícháme se sterilovaným zelím, ze kterého jsme vymačkali rukama šťávu a vše okořeníme pepřem.

Komentáře k receptu