Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Vepřová kůže
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jitrnice domácí
  • 5 stroužek Česnek
  • 6 dl Masový vývar
  • 6 dl Vývar z uzeného masa
  • 1.5 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 6 polévková lžíce Kroupy ječné lámanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1145 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1718 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 644.5 mg
  • Vláknina 3084.8 mg
  • Vitamín A 3084.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem v 6 dl vývaru z uzeného masa nebo ve vývaru z uzených klobás necháme nabobtnat omyté ječné krupky (lámanku).

  • 2

    Druhý den k nim přidáme pokrájené zbytky vařeného masa, zbytky prasklých jitrnic a pomleté uvařené kůže ze zabíjačky. Vše dáme do většího hrnce, přidáme přibližně 6 dl masového vývaru a vaříme pod pokličkou přibližně 30-40 minut do úplného zhoustnutí. Směs občas promícháme, dochutíme solí, pepřem, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a tymiánem.

  • 3

    V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. K prejtové směsi přimícháme majoránku a usmaženou cibulku.

  • 4

    Zapékací mísu vytřeme sádlem, přidáme prejt a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 30-40 minut při 220°C.

Komentáře k receptu